Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on kehittynyt vuosituhansia vanhasta kiinalaisesta hoitomuodosta, joka perustuu meridiaanien eli energiakanavien ja ääreishermoston käsittelyyn.

Ensimmäiset hoitokerrat saattavat lisätä oireita kehon reagoidessa hoitoon. Myönteiset vaikutukset ilmenevät muutaman hoitokerran jälkeen. Se on kokonaisvaltaista hoitoa, joka huomioi poikittaiset ja pitkittäiset hermoradat, isot ja pienet aivot, keski- ja väliaivot sekä aistit. Hoidolla kuntoutetaan ääreishermosto niin hyvin, että saadaan myös keskushermosto ja aivot toimimaan kunnolla, eli niille kuuluvalla tavalla.

Mihin hoito perustuu?

Hermoratojen tehokuntoutus perustuu fysiologiaan.

Hoidolla ei paranneta sairauksia, vaan autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan, jolloin sairauksien syyt poistuvat ja keho pystyy taistelemaan oman terveyden puolesta.

Mihin auttaa?

Hermoratahieronta auttaa lihasvaivoista useimpiin, kroonisiin sairauksiin sekä särky- ja kiputiloihin, kuten päänsärky, niska- ja hartiakivut, selkäkivut, allergiat, reuma, vatsavaivat, ruuansulatushäiriöt, migreeni, maksavaivat, kilpirauhasen toimintahäiriöt, gyne- ja eturauhasvaivat, munuais- ja sydäntaudit sekä halvaantuminen ym. rappeutumissairaudet.

Hierontaan kannattaa tulla ennaltaehkäisevästi hemmottelemaan itseään jo ennen oireita!

  • Rentouttaa ja virkistää
  • Vilkastuttaa verenkiertoa
  • Vilkastuttaa aineenvaihduntaa
  • Elvyttää elimistön toimintaa
  • Tasapainottaa mieltä ja kehoa
  • Antaa vastustuskykyä

Ilman "hermotusta" ihmiselle aiheutuu ravitsemus- eli aineenvaihduntahäiriö ja sitä kautta omamyrkytystila. Esim. reuma on juuri tällainen pitkäaikaisesta ravitsemushäiriöstä johtuva sairaus.

Hermoratahieronta on erittäin tehokas apu klassisen hieronnan lisäksi tai asemasta.

Kenelle hoito sopii?

Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille ja kaiken ikäisille.

On kuitenkin otettava huomioon, että raskaana olevat ja juuri leikkauksessa olleet eivät voi ottaa hoitoa.

Leikkauspotilaan täytyy odottaa vähintään 8 viikkoa ennen kuin keho on palautunut normaaliin tilaansa.

Kuinka usein hierotaan?

Hermoratojen kuntoutus vaatii aikaa. Yksi hoitokerta kestää noin 2 tuntia.

Hoidon jälkeen on hyvä varata aikaa pieneen lepohetkeen.

Käsittelyn tehostamiseksi hoitoja suositellaan otettavaksi 5-10 kertaa viikon välein Tällä tavoin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi ja maksan entsyymikanta elpymään, sekä solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan.