Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin tukeutuva tehokas hoitomenetelmä, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito, joka kattaa tukielinsairauksien koko alueen. Kyseessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen hoitoperinne.

Jäsenkorjaushoito käsittää kaikki liikeratoihin vaikuttavat anatomiset osa-alueet, lähtien liikkeelle jaloista ja päätyen kallorajaan. Siinä vapautetaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan erilaisilla liikkeillä.

Lähtökohtana on, että ihminen on anatominen kokonaisuus, jota hoidossa tulee käsitellä kokonaisuutena. Hoidon aluksi on selvitettävä aiheuttaja, jotta voidaan huomioida kaikki anatomiset poikkeavuudet.

Hoidossa mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä potilaan omia liikeratoja hyödyntäen. Tällä tavoin voidaan pehmentää myös arpikudosta, vapauttaa hermoradat pinnetiloista, saattaa tukirakenteet paikoilleen ja avata nivelkanavat.


Erittäin hyviä hoitotuloksia on saatu mm. seuraavissa ongelmissa:

  • Jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan virheasentojen korjaamisessa
  • Ristiselän ja lannerangan särkytilojen ja virheasentojen hoidossa
  • Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa etenkin lasten ja nuorten osalta
  • Yläselän kiputilojen, sekä nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden hoidossa (esim. sydämen rytmihäiriöt, hengenahdistus, korkea verenpaine)
  • Hartia- ja niskavaivojen, kuten huimauksen, päänsäryn ja migreenin hoidossa
  • Yläraajojen kiputilojen hoidossa (mm. käsisäryt, tenniskyynärpää, jäykistynyt olkapää jne.)
  • Jännityspäänsäryn, purentahäiriöiden, kasvosärkyjen, näköhäiriöiden ym. pään alueen vaivojen hoidossa tähän...